Skip to contentSkip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Prezentare generală

Comuna Răcoasa se află pe malul stâng al Șușiței, în regiunea subcarpatică, ea fiind formată din satele: Răcoasa, Gogoiu, Mărăști, Verdea și Varnița.

Comuna Racoasa se află în regiunea subcarpatică, în nordul judeţului Vrancea, pe DN 2L la 60 KM de municipiul Focşani. Pe partea dreapta a comunei curge râul Șușița, râu a cărui afluenţi principali ( Pârâul Alba, Pârâul Giurgea, Pârâul lui Gaman, Pârâul Dracea Mica, Pârâul Gogoiu, Pârâul Ranghioaia, Pârâul Verdea, Freasca, Chinu, Pârâul Vaii, Pârâul Varnita, Lacul cu Serpi) străbat comuna.
Răcoasa și localitățile componente au o adâncă rezonanță în memoria poporului român. Astfel, pe partea stângă a văii Şuşiţei , încă de la intrare ne întâmpină dealul Mărăştilor, deal încărcat de istorie, martor al uneia dintre cele mai mari victorii româneşti în decursul timpurilor.
Pe partea dreaptă a Șușiței, pe teritoriul comunei Răcoasa, se continuă dealul Munteanului, ce vine din comuna Câmpuri, iar în prelungirea acestuia dealul Moţocului, propietate cândva a cunoscutei familii Moţoc, care a dat Moldovei pe mitropolitul cărturar Varlaam ( pe numele de mirean Vasile Moţoc), cât şi pe primii ctitori ai mănăstirii Mera.

Sari la conținut